Get Adobe Flash player

Frivillige og studenter

Frivillige fra Norge

Det er ofte frivillige her. De er her fra noen uker til flere måneder. De fleste deltar i det daglige arbeidet med barna, som medhjelpere for assistentene.  Noen er med i vaskinga eller på kjøkken. Andre er med i byggeprosjekt eller fotografering. Det er mange forksjellige oppgaver å ta tak i.

Hilsen fra en Frivillig,  lærer Hildegunn Dahl

Å jobbe som frivillig er en opplevelse for livet. Samtidig som en får være med på å gi mye kjærlighet og opphevelser til barna får en mye tilbake. Det er mange barn som voksne som raskt får en plass i hjertet. Mye av tiden går med til å være med på de daglige aktivitetene med barna. Samtidig har engelskundervisning tatt en del tid. Det gir både variasjon og ansvar, noe som er en bonus. Spesielt engelske sanger er populært å lære for de minste barna. I tillegg er det stor frihet til å komme med forslag om aktiviteter. Sporleksdag ble f.eks. arrangert med stor suksess; veldig gøy! Dersom en har mulighet anbefales det også å få sett seg litt rundt, Brasil er et fantastisk land!!

 

Studenter

Vi har hatt mange studenter her. Det har vært barnevernsstudenter, sykepleiestudenter, vernepleiestudenter, videreutdanning og sosialarbeider

 

Hilsen fra en sykepleier i videreutdanning

Jeg er sykepleier og har hatt praksis her i videreutdanning i psykisk helsearbeid i ca 3 måneder. Jeg har deltatt i de ulike aktivitetene prosjektet har for ungene. Noen av aktivitetene er rutiner slik som tannpuss og mat utdeling, men dette er også veldig nødvendig for ungene, og tannpuss i Norge blir ikke det samme som her. TANNPUSS gjøres nøye, og det kan være morsomt å observere. Ungene har et humør (glede) som smitter!!! Utenom dette er aktivitetene forskjellige, noen dager tegner eller skriver de, andre ganger lager de kort, figurer osv. I frilek blir det mye fotball og hopping av tau.

Ungene liker veldig godt å synge og spille, og vi har fått vært med når de har laget musikal. De er utrolig flinke, ungene kan ha ¨lopper¨ i blodet, men de som jobber her er tålmodige og resultatet blir utrolig bra. Når du ser barna som fryder seg etter å ha fått oppmerksomhet (omsorg) eller skryt er det noe som berører deg på innsiden. Du blir utrolig glad i dem!!!

Husbesøk blir også gjort der en får sett hvordan barna bor. Husbesøk blir kanskje en overdrivelse, for husene kan ikke sammenlignes med husene i Norge. Det er en grunn til at de får tannpuss og mat på prosjektet. Prosjektet gjør en forskjell!!! Her får de omsorg og mat!!!

Torun Mæland

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Calendar
September 2021
M T W T F S S
« Jun    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Support