Get Adobe Flash player

Dagsenteret

DAGSENTERET

Vi startet opp i slummen nov. 2001, men i februar 2005 flyttet vi inn i nye og flotte lokaler som ligger 3 km. fra slummen. Barna hentes og bringes med dagsenterts buss hver dag.

De nye lokalene inneholder 8 rom til aktiviteter, og det gjør det lettere å jobbe i grupper. Det fungerer kjempebra. Det gjør det lettere å få kontakt med den enkelte, følge dem opp og å undervise dem.
Vi har 120 barn mellom 6 – 12 år, som er hos oss hver dag fra mandag til fredag. Vi deler dem opp i to grupper, 60 om formiddagen og 60 om ettermiddagen. Ellers har vi ca. 40 tenåringer fra 12 – 15 år, som er hos oss to dager i uken.

 

DAGENS PROGRAM
For at dere skal få et inntrykk av dagen deres på daghjemmet, forteller vi litt fra en vanlig dag.
Den første gruppa hentes i slummen og begynner hos oss kl. 08.00 og blir til kl. 11.30. Da må de hjem for å gjøre seg klar til å gå på skolen. Den andre gruppa begynner kl. 13.00, etter at de har vært på skolen, og blir hos oss til kl. 16.30. De har samme program, bortsett fra at de starter med middag og avslutter med lunsj.

God og næringsrik mat er viktig. Vi starter dagen med frokost der de får brød og drikke. Da sitter de fordelt i tre rom, fordi vi ikke har fått oss spisesal enda.
Etter frokost med påfølgende tannpuss, er det tid for møtesamling.

Så er det aktiviteter fra kl. 09.00 – 11.00.

Vi har et flott musikkopplegg. Vi har fått 60 blåseinstrument fra Norge, noe vi er svært takknemlig for. Mange er allerede blitt veldig flinke å spille. Det er så godt å se at selvtilliten til barna vokser.

Vi har vært så heldige å ha mange norske ungdommer her. Det være seg studenter og frivillige ellers. De er her fra 2 uker til ett år, og vi opplever det som en god støtte. Disse har og undervist barna i engelsk. Engelsk er noe vi vil satse mye på, for her er det veldig dårlig engelskundervisning i skolen.

Lekerommet er i stadig bruk.

Vi et stort uteareal, som blir brukt mye. Barna elsker å være ute og leke, sparke fotball og andre ballspill.
Her er stort sett mye varmere ute enn inne. Husene er ikke isolerte og blir derfor ofte kalde.

Sport er alltid populært. En dag i uka er barna på en sportsklubb der de koser seg med forskjellige aktiviteter.

Leksehjelp er også nødvendig. Mange sliter med skolen og kan verken lese eller skrive. De trenger mye oppfølging. Flere av foreldrene er analfabeter, og dermed kan de ikke hjelpe barna med leksene. Vi har god kontakt med den offisielle skolen og vi samarbeider om skolebiten. Skolen gir positiv tilbakemelding om at de merker stor forskjell på de barna som er på dagsenteret og de andre.

Vi har ansatt en pedagog, som har til hovedoppgave å ta seg av de som ikke kan lese og skrive. Vi har som mål at alle skal lære seg å lese og skrive. Ellers har hun det pedagogiske ansvaret for prosjektet.

Biblioteket er blitt bra. Vi har vært heldige å få en god del bøker. Barna bruker det flittig.

Psykologen samtaler med barna, følger dem opp og er med å styrke deres selvbilde. Mange av barna sliter med sine relasjoner. Noen lever i familier der alkohol og stoff er en del av hverdagen, andre sliter med redsel og angst. Noen av barna får ukentlige samtaler med psykologen, men alle har sine faste samtaler med henne. Hun er også med på hjemmebesøkene vi gjør hver uke. Vi prøver å jobbe sammen med foreldrene og skolen.

Familiearbeidet går framover. Foruten de ukentlige hjemmebesøkene, har vi foredrag for foreldrene. Vi har hygiene, familieplanlegging og andre nyttige tema som vi arbeider med. Vi ser det veldig nødvendig å samarbeide med familiene slik at vi sammen kan gjøre barnas framtid bedre.

Sosialarbeideren tar seg mer av å følge opp familien til barna. Hun er også med på en del hjemmebesøk.

TENÅRINGENE har eget opplegg. De får engelsk-, data- og musikkundervisning, forskjellige aktiviteter, samtaler med psykolog og ellers det vanlige opplegget med mat, møtesamling og hygiene.

UNGDOMSKURS. Når tenåringene blir 15 år, får de begynne på et jobbforberedende kurs. Det er for de mellom 15 og 18 år, som varer ett år. Fra de er 16 kan de få seg jobb som lærling, og dette kurset er med å hjelpe dem på veien ut i arbeidslivet.
De får og tilbud om andre kurs. Som data, språk, turisme, bilmekaniker osv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Calendar
September 2021
M T W T F S S
« Jun    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Support